Turismul din Grecia se afla intr-o situatie dificila in acest an din cauza instabilitatii economice, a problemei imigratiei ilegale, reluarea demonstratiilor violente din Atena si relatiile dificile ale statului elen cu SUA, din cauza unei noi legi care ar permite eliberarea unui terorist condamnat.

Incapacitatea guvernului de a trata problema imigratiei provoaca probleme majore in destinatii turistice majore cum sunt insulele din Marea Egee, afectate de fluxul de imigranti ilegali si refugiati, relateaza Kathimerini. Comerciantii din centrul Atenei sunt ingrijorati de sutele de imigranti care campeaza in principalele piete din oras, dar si din cauza violentelor din timpul demonstratiilor.

Numarul turistilor americani ar fi urmat sa atinga un nou nivel record in acest an, dar tensiunile aparute in relatiile pana acum bune dintre SUA si Grecia pun in pericol si aceasta perspectiva, relateaza MEDIAFAX. Asociatia Companiilor de Turism din Grecia a anuntat in martie un declin de 26% al rezervarilor provenite din Germania, fata de aceeasi perioada a anului trecut, si o scadere a cotei de piata a Greciei in cazul turistilor din Marea Britanie.

Un alt factor care provoaca ingrijorare este incapacitatea autoritatilor locale de a acoperi cheltuielile mai mari din perioadele de varf de sezon, din cauza transferarii rezervelor de numerar la Banca Greciei. Numarul sosirilor de turisti in Grecia a crescut anul trecut cu 23% fata de 2013, la un nivel record de 22 de milioane, numar care nu include vizitatorii din croaziere, potrivit unui sondaj anual la granita efectuat de Banca Greciei, publicat de biroul elen de statistica. Turistii din Germania si Marea Britanie au fost anul trecut cei mai numerosi, respectiv 2,46 milioane de persoane si 2,09 milioane de persoane. Numarul acestor turisti a crescut cu 8,5% in cazul germanilor si cu 13,2% in cazul britanicilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.