Google va actualiza, marti, algoritmul utilizat pentru afisarea rezultatelor cautarilor efectuate de utilizatori pe dispozitivele mobile, lucru care va influenta ordinea de afisare a site-urilor, avand prioritate cele cu versiuni pentru telefoane mobile si tablete, potrivit businessinsider.com.

Potrivit sursei citate, noul algoritm care va fi implementat de motorul de cautare va favoriza site-urile care au versiuni pentru dispozitive mobile - pagini care afiseaza textul cu litere mai mari, au link-uri pe care se poate da usor click si care se afiseaza corect indiferent de marimea ecranului pe care sunt accesate -, care vor fi afisate mai sus in lista de rezultate ale cautarilor online efectuate de pe telefoane mobile si tablete.

Site-urile care nu au versiuni adaptabile ecranelor dispozitivelor mobile vor fi afisate in pozitii mai slabe in topul cautarilor Google. Business Insider precizeaza ca aproximativ 60% din traficul online este efectuat in prezent de pe dispozitive mobile, iar Google vrea ca utilizatorii sai sa aiba o experienta de navigare cat mai buna in momentul in care acceseaza un link pe telefonul mobil sau pe tableta, scrie MEDIAFAX.

Compania Google a anuntat schimbarile privind algoritmul in luna februarie, oferind administratorilor de site-uri aproape doua luni si o multime de informatii pentru a face modificarile necesare paginilor web astfel incat sa nu riste sa dispara din listele de rezultate ale cautarilor de pe mobil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.