Imobilele confiscate vor fi valorificate cu prioritate prin utilizarea acestora de catre institutii publice, care le vor prelua in proprietate, urmand sa fie valorificate sub o alta forma doar daca nicio institutie publica nu va fi interesata de acestea,conform unei ordonante de urgenta a Guvernului

La inceputul sedintei de miercuri a Guvernului, premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul va adopta un prim act normativ referitor la bunurile confiscate, urmand ca, pana la finalul lunii aprilie, sa se infiinteze, in baza unui proiect de lege, si Agentia Nationala de Identificare a Bunurilor Indisponibilizate.

"Inteleg ca Justitia si Finantele v-ati inteles si bunurile imobile confiscate sa fie valorificate fie intrand in prorpietatea institutiilor publice, fie, daca nu exista nicun fel de institutie publica care sa poata sa foloseasca acele bunuri, sa treceti la partea de valorificare, care categoric presupune mai mult timp", a spus Ponta ministrilor la inceputul sedintei de Guvern.

In urma adoptarii ordonantei de urgenta, purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota, a precizat ca imobilele confiscate pot fi obtinute de catre autoritatile publice centrale sau locale in urma unei solicitari. "Daca sunt solicitari in aceasta privinta si se incheie procesul verbal de predare-primire in 90 de zile, asa cum prevede ordonanta de urgenta, atunci ele trec in administrarea acestor autoritati centrale sau locale", a aratat Calota, scrie MEDIAFAX.

In cazul in care nu exista solicitari pentru imobilele respective, acestea pot fi scoase la vanzare conform perevederilor Ordonantei 14/ 2007 pentru reglementarea modului si conditiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, in proprietatea privata a statului.
Calota a adaugat ca licitatiile de valorificare a imobilelor deja intrate in proprietatea privata a statului vor continua pana la finalizare potrivit vechii Ordonante 14/ 2007.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, anuntase la sfarsitul lunii martie ca bunurile indisponibilizate in procese penale vor fi valorificate prin intermediul unei noi structuri, denumita Agentia Nationala de Identificare a Bunurilor Indisponibilizate, care va fi infiintata in baza unui proiect de lege transmis Parlamentului spre dezbatere in regim de urgenta.

Citeste si:
Orban, despre declarația ministrului Finanțelor privind salariul...
Orban, despre declarația...

Proiectul de infiintare a noii agentii prevedea initial ca imobilele confiscate, in urma unei decizii a magistratilor, ar urma sa fie transformate in unitati medicale, de invatamant sau in sedii ale unor institutii publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.