Grupul de stat chinez China National Chemical (ChemChina), care a ajuns la un acord pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni al Pirelli, spera sa relisteze producatorul italian de cauciucuri pe bursa din Milano, potrivit directorului general al ChemChina, Ren Jianxin.

ChemChina a anuntat luni ca va prelua o participatie majoritara la Pirelii, al cincilea producator de cauciucuri la nivel mondial, in schimbul a 7,3 miliarde de euro, relateaza Reuters. Tranzactia este cea mai mare achizitie realizata de o companie chineza in Italia si va permite Chinei sa intre pe piata internationala a cauciucurilor.

Potrivit sefului grupului chinez, preluarea Pirelli va accelera procesul de reorganizare al diviziei de anvelope a ChemChina, in contextul in care achizitia ofera companiei acces la tehnologia italiana pentru a-si putea imbunatati calitatea produselor, care vor putea fi apoi vandute la un pret mai mare. De asemenea, in urma acordului, Pirelli isi va extinde prezenta pe cea mai mare piata auto din lume, a adaugat Ren, potrivit MEDIAFAX.

Ren a atentionat conducerea Pirelli ca acceptarea unei potentiale contraoferte pentru pachetul majoritar de actiuni ar fi in detrimentul actionarilor si ar afecta planurile de dezvoltare ale companiei. Directorul general al Pirelli, Marco Tronchetti Provera, a declarat joi pentru Reuters ca nu poarta discutii cu alti investitori privind o posibila contraoferta.

Potrivit lui Ren, Marco Tronchetti Provera isi va pastra pozitia la conducerea Pirelli pentru urmatorii cinci ani, dupa care va putea sa isi numeasca succesorul. Mai mult, ChemChina nu intentioneza sa faca concedieri la Pirelli in viitorul apropiat, in contextul in care acordul cu Pirelli vizeaza extendirea operatiunilor si cresterea cotei de piata a grupului chinez, a adaugat Ren. "Asta inseamna ca vom avea nevoie de mai multi oameni. Nu vor fi concedieri", a spus el.

Fondata in Beijing in 2004, ChemChina opereaza sase divizii in industria chimica si petrochimica, precum si pe piata de cauciucuri si anvelope. Anul trecut, compania a raportat venituri totale de aproximativ 300 miliarde de yeni (48,27 miliarde dolari).

Pirelli, care in decembrie anul trecut a finalizat vanzarea unei participatii de 80% la fabrica de sarma de otel din Slatina catre grupul belgian Bekaert, detine in Romania o fabrica de anvelope la Slatina si o uzina de filtre pentru motoare diesel la Bumbesti Jiu, judetul Gorj.

Citeste si:
VIDEO Avion înmatriculat în România s-a prăbușit lângă Milano. Opt...
VIDEO Avion înmatriculat în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.