Premierul Ponta a declarat, la Consiliul National al PSD, ca Guvernul a renuntat, in decembrie, sa reduca TVA la produse bio si traditionale in urma unei campanii de presa "idioate", dar a aratat ca va insista ca, in noul Cod Fiscal, aceste produsele sa aiba TVA redusa, precum la alimentele de baza.

"In decembrie, cand am facut bugetul si era un impact foarte mic, am vrut sa reducem TVA pentru produsele bio si cele traditionale. A fost o campanie de presa idioata si noi, in loc sa ne vedem de treaba, am zis "lasa, ca le reducem cand le reducem pe toate". Deci, imi cer scuze! Data viitoare nu ma mai iau dupa tot felul de campanii de acest gen. Eu cred ca produsele traditionale, pe de-o parte, si cele bio, pe de alta parte, reprezinta niste branduri de tara si impactul pentru buget oricum e foarte mic, nu vorbim de cat vorbim in general la celelalte produse. Am vrut sa imi cer scuze, sa stiti ca mi-a parut rau dupa aia, ca ne-am uitat la televizor in loc sa ne uitam la interesul Romaniei", a spus Ponta, la Consiliul National al PSD, potrivit MEDIAFAX.

Proiectul actualizat al Codului Fiscal, datat 13 martie, releva ca lista produselor pentru care Guvernul promite TVA de 9%, si care a inclus initial doar painea, carnea, pestele, legumele si fructele, a fost extinsa prin includerea si altor produse, precum lapte, oua, animale si pasari vii.

TVA de 9%, in loc de 24%, va fi introdusa, incepand cu anul viitor, si pentru accesul la evenimentele sportive, cu argumentul ca sportul este un fenomen social si economic care prezinta un grad inalt de interes pentru populatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.