Volumul lucrarilor de constructii a crescut in ianuarie, atat ca serie bruta, cat si ajustata, fata de aceeasi luna din 2014, cu 12,2% si, respectiv, 12,9%, sustinut de lucrarile de reparatii capitale si cele de constructii noi, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Astfel, ca serie bruta, pe elemente de structura au avut loc cresteri de 22,6% la lucrarile de reparatii capitale si de 17,5% la lucrarile de constructii noi, in timp ce lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 6,5%. Pe obiecte de constructii, cladirile rezidentiale si cele nerezidentiale inregistrat crestere, cu 53,9%, respectiv cu 27,7%, iar constructiile ingineresti au scazut cu 6%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, au fost raportate cresteri pe toate elementele de structura astfel: lucrarile de reparatii capitale - 25,3%, lucrarile de constructii noi - 19,3% si lucrarile de intretinere si reparatii curente - 2,3%. Pe obiecte de constructii, ca serie ajustata, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale si la cele cladirile nerezidentiale cu 47,6%, respectiv cu 29,3%. Constructiile ingineresti au scazut cu 11,8%, scrie MEDIAFAX.

Comparativ cu decembrie 2014, in ianuarie, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 70,9% ca serie bruta si cu 5,4% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.