Google va lansa in Statele Unite servicii proprii de telecomunicatii, in cadrul tendintei actuale din piata de imbunatatire a conectivitatii mobile, relateaza Financial Times.


Sundar Pichai, vicepresedinte pentru produsele Google, a dat ca exemplu, la Mobil World Congress din Barcelona, felul in care Google a dezvoltat propriile smartphone-uri sub brand Nexus, fabricate de alti producatori de telefoane.

Intr-un mod similar, Google se va folosi de retelele detinute de alte grupuri pentru a lansa servicii in calitate de operator de retele virtuale mobile, respectiv MVNO. Pichai nu a spus daca planurile Google prevad extinderea acestor servicii si in afara Statelor Unite. "Nu intentionam sa devenim un furnizor major de astfel de servicii. Obiectivul nostru este sa introducem un set de inovatii, care sa devina atractive", a explicat Pichai.

Analistii au intrebat daca Google poate reprezenta un pericol pentru operatorii de retele prin furnizarea de servicii care ar perturba modelele traditionale de afaceri. Pichai a subliniat insa ca Google nu se considera o amenintare pentru ceilalti operatori ci mai degraba un banc de testare a unor idei privind o compatibilitate mai mare a retelelor cu dispozitivele si soft-urile Google, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.