Prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, a declarat luni ca relaxarea fiscala in mainile premierului Victor Ponta este un "instrument periculos" care poate provoca pagube exact celor carora i se adreseaza, acuzand Guvernul de "dezinformare si de intoxicare a spatiului public".

"Dezbaterea nu este, de fapt, despre corectitudinea sau incorectitudinea unei politici de relaxare fiscala. O astfel de politica este proprie partidelor de centru-dreapta, si nu despre o contradictie intre doctrina PNL si pozitia sa politica fata de Guvernul Ponta este vorba. Este vorba de faptul ca o astfel de politica de relaxare fiscala trebuie pregatita pentru a avea succes. Este vorba de faptul ca Guvernul Ponta nu a pregatit implementarea unei politici de relaxare fiscala. A trece de catre Guvernul Ponta, acum, la o relaxare fiscala, fara sa-si fi facut temele in prealabil, ar insemna sa compromita astfel de masuri care s-ar intoarce impotriva economiei", a sustinut Predoiu intr-o conferinta de presa, scrie MEDIAFAX.

El a precizat ca pentru astfel de masuri Guvernul Ponta trebuia sa duca la capat reformele structurale, in principal legate de managementului profesionist in companiile de stat, sa imbunatateasca colectarea taxelor si impozitelor si sa combata evaziunea fiscala.

"Ceea ce noi spunem, si vom continua sa spunem, este ca avem de a face cu o pozitie demagogica din partea premierului. Dansul stie foarte bine ca nu poate aplica acum o relaxare fiscala pentru ca nu si-a creat reformele care sa-i aduca veniturile de compensare in prima faza a neincasarilor la buget. Relaxarea fiscala in mainile Guvernului Ponta este un instrument periculos care ar provoca pagube tocmai celor carora i se adreseaza", a mai declarat Predoiu.

El a mentionat ca nu trebuie periclitata "macrostabilizarea economica" a Romaniei si doar pe baza acesteia se poate vorbi "in perspectiva" de o relaxare fiscala. "Pozitia Guvernului Ponta este una de dezinformare si de intoxicare a spatiului public cu o falsa problema. Nu exista o intentie reala de a proceda la o astfel de masura pentru ca nu s-au creat premisele structurale pentru a se trece la o astfel de masura curajoasa", a mai afirmat prim-vicepresedintele PNL.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Totodata, el a anuntat ca sambata va fi prezentata prima forma a programului de guvernare pregatit de PNL, iar ceea ce vor propune liberalii este "sustenabil si bazat pe realitatile economice".

Predoiu a fost intrebat daca programul de guvernare pregatit de PNL vizeaza in privinta relaxarii fiscale masuri mai ambitioase sau mai prudente. "Programul de guvernare al PNL vizeaza masuri care se pot realiza. Ceea ce prezinta Ponta, in mainile domnului Ponta este irealizabil", a raspuns liderul PNL.

De asemenea, el a precizat ca "datele principale" ale programului de guvernare PNL vor fi prezentate sambata, cand va intra in discutia conducerii PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.