Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala nu vor fi niciodata de acord cu reducerea TVA, anuntata ca intentie pentru anul viitor, dar astfel de decizii revin exclusiv in atributia Guvernului, a declarat premierul Victor Ponta.
"Ei nu o sa fie niciodata de acord. Pana la urma, deciziile importante de politica economica si fiscala le ia Guvernul si statul respectiv. Ei vin doar sa vada daca, in urma acestor masuri, Romania isi respecta tintele de deficit si respecta disciplina la nivel european. Politicile economice le facem noi, nu le fac dansii. Dansii doar propun anumite lucruri, dar decizia ne apartine noua, ca noi raspundem in fata oamenilor", a spus Ponta, intrebat de presa, la finalul negocierilor cu cele trei institutii, daca a discutat cu expertii straini despre reducerea TVA si care a fost punctul de vedere al acestora, scrie MEDIAFAX.

Premierul Ponta a anunat recent ca obiectivul Guvernului pentru acest an este ca, din ianuarie 2016, sa fie redusa taxa pe valoarea adaugata la toate produsele, fiind posibila reducerea generala a TVA cu pana la trei puncte procentuale.

Citeste si: Ponta: Nu am ajuns la un acord cu FMI si CE! Cerintele celor doua institutii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.