Pretul petrolului WTI, de referinta pe piata americana, a scazut miercuri cu peste 5%, anuland o parte din cresterile din ultimele patru sedinte de tranzactionare, in urma datelor privind cresterea peste asteptari a stocurilor de titei in Statele Unite, transmite MarketWatch.

Cotatia petrolului WTI cu livrare in martie este in declin cu 4,91%, dupa ce a coborat in timpul tranzactiilor cu 5,6%, respectiv cu 2,97 dolari, la 50,08 dolari pe baril, la bursa din New York. Pretul petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, a coborat cu 2,1 dolari, la 55,81 dolari.

Administratia pentru Informatii in Domeniul Energiei (AIE) din Statele Unite a anuntat miercuri ca stocurile de titei ale tarii au urcat cu 6,3 milioane de barili in saptamana incheiata pe 30 ianuarie, in timp ce analistii anticipau o crestere de 2,8 milioane de barili, scrie MEDIAFAX.

"Traderii americani vor sa marcheze o parte din profituri, dupa cresterea puternica a cotatiilor in ultimele cateva zile", a declarat Kevin Kerr, presedintele Kerr Trading International. Kerr crede ca traderii trebuie sa fie pregatiti pentru o mare instabilitate a pietei, el anticipand ca preturile petrolului vor ajunge pana la 65-70 de dolari pe baril in trimestrul al treilea. Datele AIE au mai aratat cresterea stocurilor de benzina ale SUA cu 2,3 milioane de barili.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.