DreamWorks Animation SKG Inc. a initiat o serie de concedieri "substantiale", potrivit unui sindicat al angajatilor din domeniul animatiei, publicatia The Los Angeles Times avansand cifra de 400 de salariati care vor ramane fara slujbe.

La cateva luni dupa ce s-au spulberat sansele de a gasi un cumparator si la cateva saptamani dupa o serie de schimbari la nivel de management, studioul condus de Jeffrey Katzenberg intentioneaza "sa-si reduca semnificativ" echipa, potrivit cotidianului The Los Angeles Times, care citeaza surse apropiate companiei, scrie MEDIAFAX.

Variety scrie ca 150 - 400 de angajati vor fi concediati, echipa studioului de animatie - care a lansat francizele de succes "Cum sa iti dresezi dragonul/ How to Train Your Dragon" (2010), "Shrek" (2001) si "Kung Fu Panda" (2008) - numarand aproximativ 2.200 de persoane.

Purtatorul de cuvant al DreamWorks Animation a refuzat sa comenteze informatiile privind concedierile.

Mai multi angajati ai DreamWorks si-au informat, saptamana trecuta, sindicatul care ii reprezinta, The Animation Guild, despre faptul ca vor fi concediati. Informatia a fost facuta publica de Steve Hulett, reprezentant al The Animation Guild. Acesta a scris companiei de animatie, saptamana trecuta, pentru a cere informatii suplimentare despre concedieri, insa nu a primit deocamdata un raspuns.

Printre persoanele concediate se numara animatori si personal din productie, precum si personal tehnic, potrivit L.A. Times si Variety.

In urma cu doua saptamani, au fost numiti noi presedinti ai diviziei de animatie, Bonnie Arnold si Mireille Soria, in timp ce directorul departamentului de creatie (Chief Creative Officer) Bill Damaschke si-a dat demisia. Katzenberg a purtat negocieri pentru o posibila vanzare a studioului, printre altii cu SoftBank Corp, in septembrie 2014, si Hasbro Inc, in noiembrie 2014, insa discutiile s-au incheiat rapid fara rezultat.

Intr-o perioada destul de profitabila pentru peliculele de animatie, studioul a inregistrat pierderi uriase cu filme precum "Dl. Peabody si Sherman/ Mr Peabody & Sherman", "Turbo" si "Cinci eroi de legenda/ Rise of the Guardians". Saptamana trecuta, DreamWorks Animation a primit insa si o veste buna, o nominalizare la premiile Oscar pentru filmul "Cum sa iti dresezi dragonul 2/ How to Train Your Dragon 2".

Citeste si:
Concedieri în masă în România. Ciolacu: „Este normal să se întâmple...
Concedieri în masă în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.