Boeing a ramas anul trecut cel mai mare constructor de avioane la nivel mondial, livrand 723 de aeronave, fata de 629 de unitati raportate de competitorul european Airbus, relateaza Financial Times.
Cu toate acestea, constructorul european a primit mai multe comenzi decat Boeing in 2014. Numarul comenzilor noi s-a ridicat la 1.456 pentru Airbus si 1.432 pentru Boeing. De asemenea, grupul european a incheiat anul cu un total al comenzilor pentru 6.386 aeronave, evaluate la 919,3 miliarde de dolari. Boeing inregistreaza comenzi totale pentru 5.789 de avioane, scrie MEDIAFAX.

Ambii producatori au anuntat in ultimele luni ca vor accelera ritmul de productie, pentru a face fata cererii crescute de pe piata. In luna decembrie a anului trecut, Airbus a livrat primul avion din noul model A350XWB. Constructorul produce cate doua aparate A350 pe luna si a raportat ca productia va urca la 10 astfel de aeronave pe luna pana in 2018. De cealalta parte, Boeing a anuntat ca va accelera ritmul de productie pentru avioanele 737 in urmatorii doi ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.