Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, a anuntat ca provocarea sa pentru 2015 este sa citeasca o carte noua la fiecare doua saptamani, prin acest demers fiind interesat mai ales sa invete lucruri noi despre diferite culturi, credinte, istorii si tehnologii.

La inceputul fiecarui an, Mark Zuckerberg anunta care este provocarea sa pentru anul care urmeaza si care trebuie sa il ajute sa invete ceva despre lumea inconjuratoare si sa ii extinda perspectiva dincolo de activitatea sa la Facebook. Astfel, pana in prezent, printre provocarile anuale ale lui Zuckerberg s-au numarat sa invete sa vorbeasca mandarina (un dialect al limbii chineze), sa cunoasca in fiecare zi o noua persoana care nu lucreaza la Facebook, sa scrie in fiecare zi un mesaj de multumire unei persoane care a facut din aceasta lume un loc mai bun, sa devina vegetarian (sau sa manance carne numai daca ucide singur animalul pe care urmeaza sa il manance) si sa poarte cravata in fiecare zi.

Pe 31 decembrie 2014, Mark Zuckerberg a anuntat prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook ca este in cautarea unei provocari pentru anul 2015. Astfel, vineri, Zuckerberg, le-a multumit printr-un alt mesaj pe Facebook celor 50.000 de persoane care au conturi pe reteaua de socializare si care i-au facut sugestii cu privire la ce provocare ar trebui sa aiba in vedere in 2015, scrie MEDIAFAX.

Potrivit lui Mark Zuckerberg, cele mai multe propuneri au avut legatura cu provocari ce tin de citit. Astfel, Zuckerberg a spus ca a decis ca provocarea sa pentru 2015 va fi sa citeasca o carte noua la fiecare doua saptamani, punand accentul pe invatarea unor lucruri noi despre diferite culturi, credinte, istorii si tehnologii.

"Sunt incantat de provocarea mea in domeniul lecturii. Consider ca lectura este o activitate intelectuala care te implineste. Cartile iti permit sa explorezi pe deplin un subiect si sa te afunzi mult mai profund in acesta decat ce iti poate oferi cea mai mare parte a media in prezent", a spus, printre altele, Mark Zuckerberg.

Prima carte pe care Mark Zuckerberg o va citi in acest an este "The End of Power", de Moisés Naím, un volum care exploreaza modul in care lumea se schimba in sensul oferirii unei puteri mai mari persoanelor, decat in mod traditional, cand puterea a fost detinuta de mari guverne, organizatii militare sau de alta natura. Totodata, Mark Zuckerberg a creat si o pagina pe Facebook destinata noii sale provocari - "A Year of Books". Pe aceasta pagina, Zuckerberg va anunta ce carti va citi pe parcursul acestui an. De asemenea, el ii invita pe cei care au citit sau citesc cartile respective sa participe la discutii pe aceasta pagina de Facebook, care va fi moderata.

Citeste si:
Europa ar putea rămâne fără Facebook și Instagram. S-a emis un...
Europa ar putea rămâne fără...

Pe de alta parte, Mark Zuckerberg a spus ca a apreciat toate sugestiile facute de utilizatorii Facebook cu privire la provocarea pe care ar trebui sa o aiba in 2015. "Multe dintre sugestii s-au referit la faptul ca trebuie sa sustin financiar oamenii aflati in dificultate", a spus Mark Zuckerberg, precizand ca sotia sa, Priscilla, si cu el isi vor continua pe deplin activitatea caritabila si in acest an.

"Unii dintre voi ati sugerat sa intalnesc cate o noua persoana in fiecare zi. Asta a fost de fapt provocarea mea in 2013. Altii au sugerat sa predau ore la scoala. Am facut si acest lucru si mi-ar placea sa mai fac asa ceva si sa fiu mai implicat in educatie in acest an", a mai spus Mark Zuckerberg.

Facebook este cea mai mare retea de socializare din lume, avand 1,35 miliarde de utilizatori activi in fiecare luna, fapt care inseamna ca aproape jumatate din populatia conectata la internet la nivel mondial foloseste aceasta platforma macar o data pe luna, dupa cum relata la sfarsitul lui octombrie publicatia The Wall Street Journal.

Citeste si:
America Express, o provocare pentru Irina Fodor. Care este relația...
America Express, o provocare...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.