RCS&RDS va prelua toate licentele de radio detinute de Central European Media Enterprises in Romania, respectiv Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM si Dance FM, au confirmat surse din companie.

RCS&RDS si CME au ajuns la o intelegere in acest sens, urmand sa fie depuse actele la Consiliul National al Audiovizualului. Preluarea nu poate avea loc in lipsa avizului CNA.

Licentele Pro FM, Info Pro si Pro Clasic sunt detinute de CME prin intermediul societatii Pro TV SA. Totodata, licentele Music FM si Dance FM sunt detinute de societatea Campus Radio SRL, ai carei asociati sunt Pro TV SA - 20% si Marius Dobre (80%). Pro TV SA detine cinci licente de radio (doua terestre, pentru Info Pro si Pro FM, si trei de satelit, pentru Info Pro, Pro FM si Pro Clasic). Campus Radio SRL detine Music FM (statia din Bucuresti si statiile din Targu-Mures si Cluj) si Dance FM Bucuresti, scrie MEDIAFAX.

Transferul ar urma sa se realizeze prin cesiunea licentelor detinute de Pro TV SA catre RCS&RDS si prin intrarea RCS&RDS in actionariatul Campus Radio SRL (cu 100% din actiuni). Cedarea tuturor acestor licentelor de radio catre RCS&RDS este echivalenta cu iesirea CME de pe piata de radio din Romania.

RCS&RDS planuieste sa se lanseze pe piata de radio din Romania inca din 2013. Intentia RCS&RDS vizeaza atat lansarea unei retele de radio generaliste, intitulate Digi FM, cat si a unei retele de radio cu profil tematic-sportiv, cu denumirea Digi Sport FM. Insa, la un concurs organizat de Consiliul National al Audiovizualului la sfarsitul anului trecut, RCS&RDS a castigat doar trei frecvente de radio - in Sibiu, Sighisoara si Resita - pentru a lansa postul generalist Digi FM.

CME este o companie de media si entertainment care opereaza pe sase piete majore din Europa Centrala si de Est. In Romania, CME mai detine televiziunile Pro TV, Pro TV International, Acasa, Acasa Gold, Pro Cinema, Sport.ro, MTV Romania si Pro TV Chisinau si Acasa Moldova, dar si serviciul de video on demand Voyo.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piata serviciilor de televiziune prin cablu si satelit din Romania.

Citeste si:
Dosarul de şantaj Antena Group-RCS&RDS: Dan Voiculescu a fost...
Dosarul de şantaj Antena...

In ultimii ani, RCS&RDS si-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, in prezent compania detine televiziunea de stiri Digi 24 HD (cu statiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar si televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life si Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel si World Channel). De asemenea, RCS&RDS este actionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel si UTV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.