Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a declarat, marti, la comisiile de agricultura din Parlament, ca spera ca la jumatatea anului 2015, in functie de incasarile la buget, sa se aplice masura privind scaderea TVA la carne.

"Noi am promis, si noi si primul ministru ca, daca pe parcursul anului 2015 incasarile vor permite, nu vom ezita si primul sector in care vom reduce TVA este sectorul de carne, nu numai la carne, ci la tot lantul de productie de piata care depaseste, din cunostiintele mele 3 miliarde de euro, deci scaderea TVA de la 24 la 9% ar fi consistenta. Primul ministru a spus cel tarziu la inceputul lui 2016, asta nu inseamna ca, daca la jumatatea anului, incasarile o vor permite, nu vom ezita sa facem aceasta reducere", a afirmat Constantin, in cadrul discutiilor pe marginea avizarii bugetului Ministerului Agriculturii, in comisiile de specialitate din Parlament, scrie MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, in cadrul sedintei Parlamentului in care s-a dat vot pe investitura noului Guvern, ca taxa pe valoarea adaugata va putea fi redusa la alte produse alimentare decat cele de panificatie cel tarziu din ianuarie 2016, dar pe fondul unei cresteri a subventiilor pentru suprafetele agricole.

"1994 a fost ultimul an in care Romania a avut balanta pozitiva in ceea ce priveste produsele agro-alimentare, iar dupa 20 de ani suntem din nou pe plus, printr-o crestere a productiei si promovare a acesteia, avem insa nevoie in continuare de cresterea subventiilor, de cadastru in zona rurala si avem nevoie sa aratam ca putem sa avem nu doar 3, ci 5 ani de crestere in fiecare an a subventiilor pentru suprafetele agricole. Din acest punct de vedere, atat in discutiile cu institutiile internationale, dar sunt convins ca si cu sprijinul dumneavoastra, vom putea sa implementam cel mai tarziu de la 1 ianuarie 2016 scaderea TVA nu doar la produsele de panificatie, cum este deja, ci si la alte produse alimentare", a spus Ponta in discursul tinut in plenul Parlamentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.