Reducerea TVA la carne si produse din carne ramane un obiectiv al Guvernului pentru anul 2015, in masura in care veniturile bugetare o vor permite, a declarat joi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Nu s-a putut merge pe o reducere a TVA la carne de la 1 ianuarie, pentru ca asta ar fi insemnat sa gasim alte resurse pentru a acoperi veniturile care nu ar mai ajunge la bugetul de stat. Dar exista intentia si ramane ca un obiectiv al Guvernului ca pe parcursul anului 2015 sa analizeze si in masura in care veniturile permit sa putem sa procedam la reducerea TVA la urmatroul produs, si eu cred ca cel care are nevoie imediat de reducere este sectorul carnii, si nu numai carnea, pentru ca toate produsele pornind pe tot lantul de productie", a spus Constantin, scrie MEDIAFAX.

Referitor la segmentul carnii si la intregul lant de productie, ministrul a afirmat ca piata depaseste 3 miliarde de euro.

"Vom fi foarte atenti la ceea ce inseamna incasari la bugetul de stat si in masura in care ne vor permite vom indeplini si aceasta obligatie fata de acest sector", a mai spus Constantin.

Reprezentantii producatorilor din industria carnii au solicitat in mod repetat reducerea TVA pentru acest sector.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.