Taxa pe valoarea adaugata va fi redusa de la 24% la 9% pentru pachetele all inclusive din turism, o masura cu un impact bugetar redus, dar care rezolva o problema de competitivitate, a anuntat premierul Ponta, dupa discutia avuta cu expertii Fondului Monetar International si cei ai Comisiei Europene.

"Am reusit sa rezolvam o problema importanta, chiar daca cu un impact bugetar mai redus, si anume scaderea TVA-ului la pachetele all inclusive din turism, de la 24 la 9%, pentru ca era o problema de competitivitate a sectorului de turism din Romania", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca impactul bugetar aferent este de 100 milioane lei, fiind luat in calcul in proiectul de buget pentru anul viitor.

In Romania sunt peste 20 de hoteluri all inclusive, dintre care mai mult de jumatate pe litoral. Majoritatea acestora s-au dezvoltat in ultimii trei ani, iar numarul turistilor este de aproximativ 200.000 pe an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.