50 de tineri cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani au castigat in noiembrie burse anuale cu valoare totala de 35.000 de euro pentru dezvoltarea talentului lor, prin programul Bursele stART lansat recent de compania de credite de consum Provident si ONG-ul Scoala de Valori, cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale.

Peste 200 de tineri din toata tara, care studiaza muzica, pictura sau desen in liceele si colegiile de arta sau palatele si cluburile copiilor si care au obtinut premii la concursuri nationale sau internationale de arte, s-au inscris anul acesta in programul Bursele stART. Un sfert dintre acestia, in cea mai mare parte din judetele Neamt, Valcea, Cluj, Olt, Suceava, Iasi si Bucuresti, beneficiaza in urmatorul an de una dintre cele 15 burse in valoare de 500 de euro acordate pentru pictura, 15 burse in valoare de 500 de euro pentru desen sau 20 de burse in valoare de 1.000 de euro acordate pentru muzica.

Programul Bursele stART sprijina oportunitatile de dezvoltare a tinerilor talentati din Romania si le ofera posibilitatea sa-si cultive talentul artistic. Am pornit aceasta initiativa de la o nevoie reala, pe care am descoperit-o in interactiunea permanenta cu clientii nostri, si de la studii care ne-au oferit o imagine clara asupra asteptarilor pe care comunitatile locale le au in ceea ce priveste implicarea mediului de afaceri”, a declarat Viktor Boczán, directorul general al Provident Financial Romania.

Sustinerea copiilor si a tinerilor este o prioritate pentru 49% dintre romani, inclusiv prin burse de studiu sau programe de dezvoltare a tinerilor talentati, potrivit unui sondaj realizat anul trecut de Ipsos Research la initiativa Provident Financial Romania, pe un esantion reprezentativ de 400 de respondenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.