Imigrantii din zece tari central si est-europene care au aderat la UE dupa 2004 au avut o contributie de 5 miliarde de lire (6,3 miliarde de euro) la bugetul Marii Britanii, cu 12% mai mult decat au incasat din indemnizatii sociale, releva un studiu al Centrului de analize privind migratia.

Studiul analizeaza perioada 2004-2011, incluzand imigranti din Romania, Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia si Ungaria. Potrivit raportului, imigrantii central si est-europeni veniti in Marea Britanie au contribuit cu 5 miliarde de lire sterline (6,3 miliarde de euro) la economia tarii, contributia fiind cu 12% mai mare decat indemnizatiile sociale incasate de imigranti, scrie MEDIAFAX.

Concluziile raportului sunt in contradictie cu opiniile exprimate de politicieni britanici, care atrag atentia in legatura cu efectele negative ale imigratiei, noteaza Huffington Post. Nigel Farage, liderul formatiunii nationaliste Partidul Independentei Marii Britanii (UKIP), atragea atentia, acum cateva zile, asupra "fortei de munca ieftine provenind din Uniunea Europeana", pledand pentru limitarea accesului imigrantilor la indemnizatii sociale.

Premierul David Cameron este supus presiunilor pentru limitarea imigratiei, iar, in acest context, a propus masuri pentru reducerea numarului strainilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.