Italia va iesi din recensiune in 2015, un an mai tarziu decat era estimat initial, a anuntat luni institutul national de statistica Istat, care a redus prognozele privind evolutia economiei din peninsula, din cauza cererii interne scazute si a activitatii comerciale internationale sub asteptari.

Istat estimeaza o contractie economica de 0,3% in Italia anul acesta, fata de un avans de 0,6% anticipat in mai, potrivit unui comunicat al institutului de statistica. Prognoza pentru cresterea economica de anul viitor aa fost redusa la 0,5%, de la 1% anterior.

In 2016, economia italiana este estimata sa creasca tot cu 1%, in scadere fata de un avans de 1,4% anticipat in prima jumatate a anului, scrie MEDIAFAX.

PIB-ul Italiei s-a contractat cu 1,9% anul trecut, dupa o scadere de 2,3% in 2012.

Institutul Italian estimeaza un avans al comertului mondial de 3% in termeni reali pentru anul acesta, comparativ cu o crestere de 4,7% preconizata in mai. Cresterea ar urma sa accelereze la 4,4% in 2015 si la 4,8% in 2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.