Increderea mediului de afaceri si a populatiei in economia Romaniei a crescut in octombrie, recuperand declinul din septembrie, in timp ce sentimentul economic la nivelul Uniunii Europene s-a imbunatatit luna trecuta pentru prima data in ultimele patru luni, potrivit datelor Comisiei Europene.

Indicele increderii in economia Romaniei a urcat cu 1,5 puncte, de la 99,8 puncte in septembrie la 101,3 puncte. Raportat la august, indicele a coborat cu 1,2 puncte in luna septembrie, scrie MEDIAFAX.

Toate cele cinci sectoare incluse in indicele Comisiei Europene au avut o evolutie pozitiva in octombrie, cele mai semnificative cresteri fiind inregistrate in sectorul de retail si cel al industriei, de 2,9 puncte, respectiv 1 punct. Increderea consumatorilor s-a imbunatatit cu 3,4 puncte, dar ramane in teritoriu negativ, la -26 de puncte.

In zona euro, increderea in economie a crescut in octombrie cu 0,8 puncte, de la 99,9 puncte in septembrie la 100,7 puncte, in timp ce la nivelul UE indicele a urcat cu 0,5 puncte, la 104 puncte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.