Delegatia rusa nu va reveni la masa negocierilor de la Bruxelles privind rezolvarea contenciosului pe tema gazelor cu Ucraina decat daca Kievul si Comisia Europeana ajung la un acord privind finantarea datoriei ucrainene, a anuntat joi gigantul rus Gazprom, citat de AFP.

"Comisia Europeana trebuie sa ajunga la un acord cu Ucraina pentru a rezolva problema finantarii" datoriei Kievului, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Gazprom, Serghei Kuprianov. Altfel, negocierile, a caror reluare este asteptata joi seara la Bruxelles, "nu au sens", a subliniat el.

Ministrul rus al Energiei, Aleksandr Novak, declarase anterior ca negocierile care au inceput miercuri intre Rusia si Ucraina "nu s-au incheiat inca" si ar urma sa continue joi seara, pentru ca toate partile sa poata pregati documentele ce vor trebui semnate la incheierea negocierilor, scrie MEDIAFAX.

La randul sau, presedintele Gazprom, Aleksei Miller, a precizat ca Ucraina si Comisia Europeana trebuie mai intai sa ajunga la un acord privind un protocol bilateral care prevede garantii financiare europene pentru Kiev inainte de orice reluare a negocierilor.

"Negocierile nu vor avea loc decat daca partea ucraineana si Comisia Europeana ajung la un acord pe tema acestui protocol bilateral", a declarat Miller, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusa.

"Daca acest acord nu este obtinut, nu va avea loc nicio negociere si nu va fi semnat niciun document", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.