Un numar de 783 localitati vor fi conectate la o retea broadband de internet, in cadrul proiectului de investitii RoNet, cu o valoare totala a investitiei de 377,8 milioane lei, conform unei hotarari adoptate, miercuri, de Guvern.

Proiectul este finantat in proportie de 75% din fonduri europene si 25% de la bugetul de stat, constand in instalarea de fibra optica in cele 783 de localitati, care, in general, nu prezinta interes din punct de vedere al profitabilitatii pentru furnizorii consacrati de internet, scrie MEDIAFAX.

Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota, de acest proiect vor beneficia cateva sute de mii de locuinte si persoane, precum si aproximativ 2.800 de operatori economici.

Guvernul estimeaza ca proiectul va fi implementat in aproximativ un an, finalizarea acestuia fiind preconizata pentru finalul lunii octombrie 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.