In luna august 2014 a aparut in media o stire care anunta incheierea unei tranzactii de 95 de milioane de EURO, intre Strabag si Bank of Cyprus, in urma careia firma austriaca a preluat integral compania care detine cladirea hotelului de 5 stele JW Marriott. Se pare ca lucrurile nu stau insa tocmai asa!


Omul de afaceri roman, Corneliu-Teofil Teaha, care este si profesor la Universitatea Politehnica din Bucuresti, ne-a pus la dispozitie un titlu de proprietate, din care reiese fara echivoc faptul ca detine 0,22% din partile sociale ale acestei societati. Potrivit acestuia, intrarea in posesie a acestor parti sociale a avut loc in urma unei licitatii, pe care profesorul a castigat-o tocmai in fata multinationalei Strabag.

Cu toate acestea, Corneliu-Teofil Teaha nu apare la Registrul Comertului din Bucuresti printre asociatii companiei care detine cladirea. „Asta pentru ca Strabag, impreuna cu societatea lui Taher, cea de la care am obtinut partile sociale in urma unei licitatii cauzate de o executare silita, si-au unit fortele in incercarea de a demonstra ca licitatia respectiva nu a fost organizata in conditiile legii! Realitatea este ca singurul lucru care nu le convine acestor domni este rezultatul licitatiei. Nici astazi nu le vine sa creada ca un mic afacerist roman a putut sa administreze o lectie si o infrangere severa unui colos ca Strabag!” declara Teaha.

Pe ce se bazeaza insa actiunea lor in justitie?

„Desi toate termenele legale pentru contestarea licitatiei au expirat, licitatia fiind organizata de unul dintre cei mai cunoscuti executori judecatoresti din Bucuresti, societatea lui Taher, Alliance Overseas Export-Import, a actionat in justitie pe Strabag, principalul ei creditor, sustinand ca licitatia nu s-a desfasurat in conditiile legii. Strabag s-a prezentat la primul termen de judecata si ghiciti ce? A achiesat la acuzatiile lui Alliance Overseas, admitand ca e mai mare pacatul ca a executat-o silit si ca regreta sincer acest gest! Iar instanta a decis imediat ca daca cele doua parti au cazut de acord, atunci licitatia trebuie anulata! In zadar a incercat avocatul meu sa explice ca un tert detine in proprietate obiectul pe care se cearta cei doi, caci mi s-a refuzat dreptul de a fi admis ca parte in proces! Si iata cum , in sistemul de justitie din Romania s-a mai scris o pagina de „glorie”: aceeasi instanta (Judecatoria Sectorului 5), care a admis executarea silita a lui Alliance Overseas si a imputernicit un executor judecatoresc sa organizeze o licitatie in acest sens, ajunge, cateva luni mai tarziu, la concluzia ca totul este exact pe dos, de cum a decis mai inainte! Curat murdar!”

„Ceea ce ma uimeste insa cel mai mult la aceasta poveste este indarjirea cu care mi se refuza dreptul de a fi recunoscut ca parte in proces, in virtutea titlului de proprietate pe care il detin, drept care mi-ar fi permis sa ma apar!”a adaugat Teaha. „Eu sunt insa decis sa imi „joc”sansele pana la capat si nu voi renunta asa usor! Voi merge pana la ultima instanta posibila, cerand statului roman, prin instantele sale, sa isi indeplineasca obligatia la care il obliga constitutia: aceea de a garanta si de a apara proprietatea! Nu cred ca este posibil, intr-un stat de drept, ca doi indivizi sa se certe pentru proprietatea ta, iar tu sa fi deposedat de ea!”

Corneliu-Teofil Teaha este cunoscut prin intermediul societatii sale, Teaha Management Consulting, una dintre cele mai mari firme de contabilitate si audit cu capital 100% romanesc, cu o cota estimata de piata de circa 2%, este membru al Camerei de Comert Romano– Elvetiene, cenzor al Camerei de Comert Romania-Germania, membru al Camerei de Comert Romania-Franta, membru AmCham, membru al Camerei de Comert Romania–Marea Britanie si al Camerei de Comert Romania-Israel.

Teaha Management Consulting,a fost infiintata in 1997. Firma este afiliata MGI, una dintre cele mai mari aliante internationale pe piata serviciilor independente de consultanta financiar-fiscala, iar Teaha este coordonatorul zonei est-europene a acestei aliante.
Teaha Management Consulting,este parte a unui grup de firme cu o cifra de afaceri de 2 milioane euro si peste 80 de angajati. Compania are birouri operationale in Cluj, Timisoara, Sibiu, Brasov si Chisinau.

Din grup mai fac parte Teaha Asigurari, broker de asigurare, DeBizz, revista de business in limba germana si Credit Market IFN, institutia financiar-nebancara.

Actul de proprietate poate fi accesat aici.

PR
Cristiana Radu
E-mail: cristiana.radu@teaha.ro
Phone: +40725.856.113


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.