Programele speciale de reduceri in statiunile balneare, montane si de pe litoral, prin care tarifele scad cu pana la 60%, vor fi disponibile dupa 1 noiembrie si in agentiile din Republica Moldova.

In anul 2013 au venit in Romania 25.157 de turisti din Republica Moldova, iar in primele opt luni ale acestui an au ajuns 28.191 de turisti, potrivit datelor transmise de catre INS Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

"Urmare a actiunilor de promovare pe piata din Republica Moldova din acest an speram ca anul viitor sa aducem in Romania peste 40.000 de turisti din aceasta tara, mai ales ca am hotarat sa ii incadram si pe ei ca beneficiari ai programelor speciale precum Litoralul pentru toti, Vacanta la munte sau programele balneare", a declarat Dragos Raducan, vicepresedintele FPTR.

El crede ca doar prin programele speciale vor ajunge in urmatorul an in Romania mai mult de 5.000 de turisti din Republica Moldova, dintre care mai mult de 1.000 vor veni in noiembrie si prima jumatate a lunii decembrie prin programul "O saptamana la munte".
Oficialii patronatelor din turismul din Republica Moldova spun insa ca cele mai cautate programe de reduceri vor fi in statiunile balneare.

"Pana acum, turistii din Republica Moldova nu puteau gasi pe piata aceste oferte speciale, dar din noiembrie vor incepe sa le caute in agentii. Ne asteptam ca cei mai multi sa mearga in statiunile balneare", a afirmat Ion Iordache, vicepresedintele Asociatiei Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova.

Intre 12 si 17 octombrie s-a desfasurat cel mai mare infotur realizat in Romania pentru turismul balnear, finantat de Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) si la care au participat reprezentantii industriei turismului din Republica Moldova. Reprezentantii agentiilor din tara vecina au parcurs un traseu de 1.800 de kilometri, vizitand 40 de hoteluri si 6 baze de tratament din statiunile balneare Slanic Moldova, Covasta, Baile Turnad, Govora, Baile Olanesti, Calimanesti-Caciulata, Geoagiu-Bai, Baile Felix, Sovata si Vatra Dornei.

Citeste si:
Ciolacu: „Trebuie să fie fermi în aplicarea legii. Au toată...
Ciolacu, apel către jandarmii...

"Acest infotrip este o initiativa pe care am sustinut-o inca din faza de proiect. Pe langa faptul ca turismul balnear este un produs turistic cheie in strategia de promovare a brandului national, eu consider ca Republica Moldova are un potential fantastic de crestere pe piata romaneasca", a declarat agentiei MEDIAFAX Mirela Matichescu, vicepresedintele ANT.

ANT desfasoara in acest an o campanie de promovare a turismului romanesc pe piata din Republica Moldova. Dragos Raducan spune ca turistii moldoveni sunt atrasi de sectorul balnear romanesc, neavand alternativa ieftina in apropiere.

"La mare mai merg in Grecia sau Bulgaria, la munte in Bulgaria sau Ucraina, dar n-au statiuni balneare ieftine si aproape de ei", a adaugat acesta. Potrivit datelor INS, anul trecut au ajuns in statiunile balneare romanesti 6.308 turisti din Republica Moldova, iar in primele opt luni din 2014 numarul acestora a crescut la peste 8.000.

Citeste si:
Petrecerile de Revelion, mai scumpe. Mai mulți hotelieri au ales să...
Petrecerile de Revelion, mai...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.