ANRE a aprobat miercuri un ordin legat de procedura de schimbare a furnizorului de electricitate, care prevede, printre altele, posibilitatea inlocuirii firmei de furnizare in orice zi calendaristica, scurtarea procedurii si eliminarea conditiei privind plata facturii.

"Documentul reprezinta o imbunatatire a procedurii privind schimbarea furnizorului de energie electrica aprobata prin Ordinul ANRE nr. 88/2009, cu modificarile si completarile ulterioare si a fost elaborat in scopul armonizarii regulilor de schimbare a furnizorului aplicate in Romania cu legislatia Uniunii Europene", se arata intr-un comunicat al autoritatii de reglementare.

Printre modificarile aduse in favoarea consumatorilor prin acest ordin sunt eliminarea posibilitatii suspendarii procesului de schimbare a furnizorului de energie electrica, ca urmare a neachitarii facturilor de energie electrica, precum si prevederea explicita a faptului ca procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, fiind interzisa perceperea oricaror taxe sau tarife legate de parcurgerea etapelor specifice, scrie MEDIAFAX.

Comitetul de Reglementare al ANRE a mai aprobat miercuri alte doua ordine, privind modalitatile de informare a clientilor finali de catre furnizorii de gaze naturale cu privire la conditiile comerciale de furnizare a gazelor naturale, respectiv de stabilire a unor masuri privind furnizarea gazelor naturale la clientii noncasnici in perspectiva eliminarii preturilor finale reglementate.

Acestea vizeaza instituirea unor masuri care sa asigure accesul clientilor finali la informatiile privind conditiile comerciale de furnizare a gazelor naturale, avand in vedere procesul de liberalizare a pietei interne de gaze naturale si dezvoltarea concurentei pe aceasta piata, respectiv stabilirea masurilor de informare ce se impun in vederea liberalizarii pietei interne a gazelor naturale la data de 1 ianuarie 2015 pentru clientii noncasnici, in scopul asigurarii continuitatii in furnizarea gazelor naturale a clientilor noncasnici aflati in prezent in segmentul reglementat.

Citeste si:
Dorian Popa și-a pus panouri solare, după ce i-a venit factura la...
Dorian Popa și-a pus panouri...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.