In incercarea de a obtine date bancare pentru a sustrage banii victimelor hackerii vizeaza din ce in ce mai des smartphone-urile.

Intr-o perioada de 12 luni, a crescut de sase ori numarul utilizatorilor de telefoane mobile cu sistemul Android care au fost vizati de atacuri online vizand obtinerea unor date bancare, arata un studiu realizat de compania de securitate informatica Kaspersky Labs, in colaborare cu Interpol.
Potrivit studiului, 60% dintre programele folosite de hackeri impotriva sistemului Android in perioada august 2013-iulie 2014 au fost dezvoltate pentru sustragerea de date bancare si inclusiv a banilor detinuti in conturi de clienti.

Studiul vizeaza in special telefoanele prevazute cu sistemul de operare Android, care reprezinta 85% din piata de telefonie mobila. "Este de inteles de ce hackerii dezvolta un numar mare de programe pentru a ataca telefoanele cu sistemul Android: in prezent, smartphone-urile sunt din ce in ce mai mult folosite pentru cumparaturi sau servicii online", explica autorii studiului. Cel mai mare numar de utilizatori de telefoane cu sistemul Android vizati de atacurile hackerilor se afla in Rusia. De asemenea, au fost vizati utilizatori din Ucraina, Spania, Marea Britanie, Vietnam, Malaysia, Germania, India si Franta.

In cele 12 luni, utilizatorii au anuntat aproximativ 3,4 milioane de atacuri lansate de hackeri. Numarul atacurilor lunare a crescut de 10 ori in perioada august 2013-martie 2014. Cele mai multe atacuri sunt realizate prin intermediul programelor "Trojan-Banker" si "Trojan-SMS", prin care hackerii incearca sa obtina acces la conturile bancare ale clientilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.