In primele noua luni Romania a avut cea mai mare crestere a volumului tranzactiilor imobiliare din Europa Centrala si de Est (ECE).

In primele noua luni ale anului trecut volumul tranzactiilor cu proprietati imobiliare - spatii de birouri, de retail sau industriale- a totalizat 222 milioane de euro, potrivit datelor CBRE.

Cu toate ca in 2014 Romania a atins deja un record al ultimilor sase ani, ajungand la un volum de 699 milioane de euro, piata locala a investitiilor imobiliare ramane sub cea din Rusia (2,054 miliarde de euro fata de 3,7 miliarde de euro cu un an inainte), Polonia (1,8 miliarde de euro fata de 2,1 miliarde) si Cehia (peste 1 miliard de euro comparativ cu 908 milioane de euro).

Romania, impreuna cu Ungaria (+126%, la 396 milioane de euro) au inregistrat cele mai mari avansuri ale tranzactiilor imobiliare din regiunea analizata, care mai include Ucraina, Serbia, Slovacia, Tarile baltice, Croatia si Bulgaria. In primele noua luni, Europa Centrala si de Est (exclusiv Rusia) a atras investitii de 4,3 miliarde de euro, in crestere cu 11%, interesul fiind in continuare focalizat pe proiecte de birouri, urmate de retail si industrial.

"Avand in vedere tranzactiile in negocire, trimestrul patru va fi de asemenea puternic. Nu exista niciun semnal ca ar putea avea loc o incetinire a activitatii, astfel ca volumele vor continua sa creasca si in 2015. Polonia continua sa fie cea mai atractiva pentru investitori, dar disponibilitatea limitata a produselor in zone bune, fac din Cehia, Romania si Ungaria o alternativa. Investitiile din Cehia, Ungaria si Romania cresc si mai mult", se arata intr-un raport al CBRE. Anul trecut, investitorii au cumparat proprietati in Romania in valoare de circa 300 milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.