Vicepremierul ucrainean Vladimir Groisman sustine ca reconstructia regiunilor afectate de confict in estul Ucrainei va costa cel putin 11 miliarde de grivne (670 de milioane de euro).

Reconstructia regiunilor afectate de confict in estul Ucrainei va costa cel putin 11 miliarde de grivne (670 de milioane de euro), a declarat miercuri, la Bruxelles, Groisman, citat de AFP.

Presedintele in exercitiu al Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a anuntat pe 30 august, dupa o intalnire cu presedintele ucrainean Petro Porosenko, ca Uniunea Europeana este dispusa sa organizeze "pana la sfarsitul anului" o conferinta a donatorilor pentru regiunile din estul Ucrainei, afectate de conflict, scrie MEDIAFAX.

"Este vorba de 11 miliarde de grivne, insa aceasta estimare a fost facuta in urma cu o luna. Aceasta cifra ar putea sa creasca", a afirmat Groisman.

O reuniune pe aceasta tema, cu participarea ambasadoriilor europeni, american si canadian a fost organizata la Kiev, insa nu "am reusit sa stabilim o data pentru conferinta donatorilor", a adaugat vicepremierul ucrainean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.