Yahoo a concediat saptamana aceasta 400 de angajati de la subsidiara din Bangalore, India, reprezentand o treime din personalul firmei indiene si aproape 3% din numarul total de angajati ai grupului la nivel mondial, potrivit unor surse familiare cu situatia, citate de MarketWatch.

Reprezentantii Yahoo au confirmat ca grupul isi consolideaza operatiunile din Bangalore, dar au refuzat sa dea detalii. "Efectuam o serie de schimbari in modul in care operam in Bangalore si reducem numarul de birouri. Yahoo isi mentine prezenta pe piata din India, iar Bangalore ramane o unitate importanta a grupului", au declarat oficialii Yahoo, scrie MEDIAFAX.

Acesta ar putea fi cel mai mare val de concedieri derulat de Yahoo de la venirea la conducerea grupului a Marissei Mayer, in 2012. Planul de reorganizare anuntat de Mayer dupa preluarea conducerii prevedea taieri de costuri si concentrarea pe domenii profitabile.

Starboard Value, unul dintre actionarii grupului american, a insistat recent ca Mayer sa accelereze masurile de reducere a costurilor si sa analizeze o posibila alianta cu furnizorul global de servicii de internet AOL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.