Ministrul Culturii, Daniel Constantin, a declarat, miercuri, ca dimensiunea medie a unei ferme in Romania este de 3,4 hectare, pe antepenultimul loc in Europa, iar potentialul agriculturii romanesti poate fi pus cel mai bine in valoare prin comasare.

Constantin a afirmat ca Romania s-a clasat anul trecut pe primul loc in Europa la productia de floarea-soarelui, pe locul doi la productia de porumb si pe locul cinci la productia de grau.

"Exista premise ca si in acest an vom fi pe locurile fruntase. Am reusit aceste performante in conditiile in care, din pacate, Romania este pe ultimele locuri din punct de vedere al dimensiunii medii al exploatatiei. Dimensiunea medie este de 3,4 hectare, pe antepenultimul loc la nivel european", a mai spus ministrul, potrivit MEDIAFAX.

El crede ca daca statul va reusi sa stimuleze aceasta comasare, s-ar pune si mai bine in valoare potentialul agriculturii romanesti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.