Londra este orasul preferat al emigrantilor din Romania, Portugalia, Israel, Barbados si Jamaica care vor sa-si gaseasca un loc de munca in strainatate.

Unul din sase emigranti intentioneaza sa lucreze in capitala Marii Britanii, in timp ce regatul englez este a doua mare destinatie la nivel mondial, dupa Statele Unite ale Americii, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanta The Boston Consulting Group, totaljobs.com si The Network, o alianta globala care include peste 50 de site-uri de recrutare, scrie MEDIAFAX.

Studiul, realizat intre 29 aprilie si 10 iunie, analizeaza raspunsurile a peste 200.000 de participanti din 189 de tari. Canada este cea de a treia mare piata de munca pentru straini la nivel mondial, urmata de Germania, Elvetia si Franta. Peste 80% din romanii intervievati au declarat ca muncesc deja in strainatate sau doresc sa faca acest lucru, principalul motiv fiind nivelul scazut de trai.

Numarul celor care vor sa emigreze din Grecia, Ungaria, Italia, Slovacia, sau Ucraina este de 50%-70%, in timp ce mai mult de 90% dintre francezi, olandezi sau jamaicani au afirmat ca sunt gata sa se mute in alta tara daca gasesc un loc de munca mai bine platit si care sa le ofere mai multe satisfactii.

La polul opus, cetatenii din Danemarca, Germania, Irlanda, Letonia, Rusia, Marea Britanie si SUA sunt cel mai putin doritori sa emigreze. Global, aproape trei sferturi dintre cei care lucreaza in IT si automatica ar emigra, in timp ce mai putin de jumatate dintre cei care activeaza in domeniul medical s-au declarat in favoarea unei relocari.

"Angajatorii au nevoie de o abordare mai larga in ceea ce priveste recrutarile de personal. Considerand mobilitatea actuala a fortei de munca, companiile vor trebui sa concureze la nivel global pentru a atrage cei mai talentati angajati, asigurandu-se ca se adreseaza celor mai potrivite grupuri si ca au o strategie de recrutare bine definita", a declarat Mike Booker, director al diviziei internationale a totaljobs.com si unul dintre autorii studiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.