Cel mai mare producator de iaurt din lume, compania franceza Danone, negociaza cu grupul Fresenius din Germania, pentru vanzarea diviziei de nutritie medicala

Incheierea tranzactiei ar putea fi anuntata oficial in urmatoarele doua saptamani, conform surselor Financial Times. Vanzarea diviziei de nutritie ar permite Danone sa iasa de pe o piata pe care a intampinat dificultati, pentru a se concentra asupra competitiei cu rivalul Nestle in domeniul nutritiei infantile.

De altfel, anterior, Nestle s-a aflat in discutii cu Danone pentru preluarea diviziei de nutritie medicala. De asemenea, grupul farmaceutic american Hospira a purtat negocieri cu Danone pentru aceasta unitate. Danone a obtinut aceasta divizie in urma cumpararii companiei olandeze Royal Numico in 2007, pentru 12,3 miliarde de euro. Grupul francez a incheiat respectiva tranzactie pentru a castiga control asupra afacerii din domeniul nutritiei pentru copii a companiei din Olanda. Astfel, Danone incearca, in prezent, sa scape de unitatea de nutritie medicala, cea mai mica afacere a companiei franceze.

De cealalta parte, Fresenius, care are o capitalizare de piata de 20,9 miliarde de euro, detine o afacere stabila in domeniul nutritiei, astfel ca preluarea diviziei Danone i-ar consolida prezenta in acest sector. Divizia de nutritie a adus companiei franceze un venit de 1,3 miliarde de euro anul trecut, ceea cea reprezinta 6% din venituirle totale ale grupului.

Negocierile pentru vanzarea afacerii din domeniul nutritiei vin pe fondul unor conditii economice nefavorabile pentru Danone, care are o capitalizare de piata de 33,1 miliarde de euro. Compania franceza a fost afectata de ritmul incet al revenirii economiei europene, dat fiind ca grupul vinde in Europa peste un sfert din productia de lactate proaspete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.