Facebook isi pregateste intrarea pe piata ingrijirii sanatatii, prin crearea de comunitati de suport si dezvoltarea unor aplicatii pentru prevenirea unor boli, in incercarea de a tine pasul cu competitiorii Apple si Google, relateaza Reuters.

In ultimele luni, Facebook a organizat intalniri cu experti din industria medicala si cu antreprenori si se afla in proces de constructie a unei unitati de cercetare si dezvoltare pentru a testa noile aplicatii, potrivit surselor citate de Reuters. Compania doreste sa creeze "comunitati de suport" care sa aduca impreuna utilizatori Facebook care sufera de aceeasi afectiune. Totodata, o echipa se ocupa de dezvoltarea unor aplicatii pentru prevenirea unor boli, care i-ar ajuta pe utilizatori sa-si imbunatateasca stilul de viata. Facebook se afla, insa, in faza de strangere a ideilor, au declarat sursele Reuters.

Domeniul sanatatii a fost dintotdeauna de interes pentru Facebook, dar alte produse au devenit prioritati pentru companie, pe fondul cererii mari pentru acestea. Recent, conducerea Facebook a inteles ca sanatatea ar putea functiona ca instrument pentru implicarea utilizatorilor pe reteaua de socializare, datorita succesului neasteptat al initiativei "Status: donator de organe" din 2012, scrie MEDIAFAX.

Separat, echipa Facebok a observat ca oamenii cu afectiuni cronice, precum diabetul, cauta sfaturi de la persoane care au aceeasi problema de sanatate pe reteaua de socializare. De asemenea, cresterea numarului de retele online ale pacientilor demonstreaza ca oamenii care sufera de aceleasi boli tind sa se reuneasca in comunitati.

Una dintre marile probleme ale Facebook in legptura cu extinderea in domeniul sanatatii este confidentialitatea datelor impartasite de utilizatori. De altfel, compania si-a cerut scuze in mod oficial, recent, pentru manipularea fluxului de stiri al unor utilizatori pe Facebook, cu scopul efectuarii unor cercetari.

Competitorii Facebook au facut deja primii pasi pentru extinderea in domeniul sanatatii. De pilda, in iunie, Apple a lansat aplicatia HealthKit, care colecteaza date stranse despre sanatatea utilizatorilor de alte aplicatii ale dezvoltatorilor independenti, printre care informatii despre greutate, activitate fizica, ritm cardiac si tensiune. De asemenea, Google s-a aliat, in iulie, cu producatorul elvetian de medicamente Novartis pentru dezvoltarea de lentile de contact inteligente, care sa imbunatateasca vederea sau sa monitorizeze starea de sanatate a purtatorilor.

Citeste si:
Cătălin Moroșanu a fost victima hackerilor. Și-a pierdut conturile...
Cătălin Moroșanu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.