Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a declarat, joi, ca liderii economici din intreaga lume trebuie sa actioneze pentru a stimula cresterea economica, aceasta fiind mediocra.

Cresterea economiei globale este sub nivelul anticipat in urma cu sase luni, iar in 2015 este asteptata doar o revenire modesta, a spus Lagarde intr-un discurs sustinut la Georgetown University, inaintea reuniunii anuale a FMI care va avea loc peste 10 zile.

In plus, la orizont se prefigureaza mai multi factori negativi, intre care riscurile politicilor monetare divergente din SUA si Europa si posibila raspandire a acestora in alte tari. Alte motive de ingrijorare sunt excesele din sectorul financiar, a spus Lagarde, potrivit MEDIAFAX.

Sefa FMI a aratat ca Asia si China vor contribui la cresterea economiei mondiale, dar si acolo ritmul de crestere va fi mai lent. Lagarde cere statelor sa adopte noi politici, in afara celor de politica monetara, pentru a stimula cresterea economica, inclusiv de politica fiscala, reforme structurale si investitii in infrastructura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.