Bancile britanice risca amenzi enorme din cauza practicilor incorecte, precum manipularea pietelor valutare si nereguli in operatiunile cu credite ipotecare in Statele Unite, potrivit estimarilor Macquarie Group, transmite Bloomberg.

Bancile britanice risca amenzi in valoare de 41 de miliarde de dolari din cauza practicilor incorecte, precum manipularea pietelor valutare si nereguli in operatiunile cu credite ipotecare in Statele Unite, potrivit estimarilor Macquarie Group, transmite Bloomberg.

HSBC Holdings ar putea inregistra costuri legate de litigii in valoare de 15,8 miliarde de dolari, cele mai mari in randul bancilor britanice, urmata de Royal Bank of Scotland, cu 12,5 miliarde de dolari, potrivit analistilor. Costurile Barclays pentru litigiile viitoare s-ar putea ridica la 8,9 miliarde de dolari. Cele trei institutii financiare ar putea constitui fiecare provizioane de 3,5 miliarde de dolari, in legatura cu investigatiile autoritatilor de reglementare privind manipularea pietelor valutare.

"Bancile europene vor fi in centrul atentiei, este una dintre problemele care fac distinctie intre performantele actiunilor bancilor europene si cele ale bancilor din Statele Unite", a declarat Piers Brown, analist la Macquarie, scrie MEDIAFAX.

El a aratat ca investitorii sunt inclinati sa creada ca bancile au depasit cea mai dificila perioada a litigiilor, dar in Europa situatia este opusa. Estimarile Macquarie exclud costurile bancilor legate de neregulile legate de asigurarile pentru imprumuturi si dobanzile produselor de hedging.

Bancile britanice au platit 16,3 miliarde de lire sterline (26 miliarde dolari) pentru despagubirea clientilor carorea le-au vandut asigurari de imprumuturi, din ianuarie 2011, potrivit Autoritatii de suporaveghere a sectorului financiar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.