Razvan Filipescu a demisionat de la conducerea Autoritatii Nationale pentru Turism.

Decizia de eliberare din functia de presedinte al ANT, urmare a demisiei, a fost semnata joi de premierul Victor Ponta.

La finele lunii august, presa a anuntat ca Razvan Filipescu va pleca in septembrie de la conducerea Autoritatii Nationale pentru Turism, sursele citate, din zona politica si turism, motivand retragerea prin tensiunile existente intre acesta si ministrul pentru IMM si Turism, Florin Jianu. Razvan Filipescu a refuzat sa comenteze informatia, spunand ca nu comenteaza "zvonuri", iar ministrul Florin Jianu a afirmat ca nu stie ca Filipescu urmeaza sa plece si a sustinut ca lucreaza bine cu seful ANT, scrie MEDIAFAX.

Ministrul pentru IMM si Turism Florin Jianu a impus la inceputul lui iunie, printr-un ordin, ca ANT sa fie obligata sa ii obtina in prealabil acordul pentru aproape toate actiunile institutiei, inclusiv pentru aparitii in presa, finantari de evenimente si participari la targuri, anuland insa ordinul ulterior fara explicatii.

Masura se referea, printre altele, la aparitiile in presa, finantari ale diverselor campanii promotionale si participari la targuri si evenimente de profil. La mai putin de o luna de la semnarea ordinului, ministrul Florin Jianu a emis un alt ordin, care l-a anulat pe primul, iar activitatea ANT se poate desfasura fara ca Departamentul pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism (DIMMMAT) sa ii avizeze deciziile.

DIMMMAT, condus de Florin Jianu, a postat recent pe site o strategie de descentralizare in turism, potrivit careia autoritatile locale vor prelua de la ANT activitatea de clasificare a hotelurilor, autorizarea plajelor, emiterea brevetelor de turism si omologarea partiilor de schi.

"Activitatea Autoritatii Nationale pentru Turism este prea mult concentrata pe control, iar efortul sau de marketing depinde in mare masura de targuri si expozitii. Comunicarea dintre ANT si administratiile locale este foarte slaba, iar ANT nu influenteaza si nu dirijeaza procesul de dezvoltare", se arata in proiectul de strategie.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Potrivit unui raport al Consiliului Mondial al Turismului din luna martie a acestui an, Romania figureaza pe ultimul loc in Europa la ponderea turismului in Produsul Intern Brut, devansata printre altele de Albania, Bulgaria, Ungaria, Cehia si Slovacia. Contributia totala a turismului la angajari plaseaza de asemenea Romania pe ultima pozitie in randul tarilor vecine si pe locul 136 in lume.

Razvan Filipescu a fost numit presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism in luna aprilie a anului trecut. ANT se afla in subordinea Ministerului Economiei si in coordonarea ministrului delegat pentru IMM, mediul de afaceri si turism.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.