Standard & Poor's a imbunatatit ratingul Greciei pentru datoriile pe termen lung in valuta cu o treapta, de la B- la nivelul B, cu perspectiva stabila, ca urmare a progreselor inregistrate de statul elen in domeniul bugetar, relateaza Kathimerini.

Ratingul pentru datoriile pe termen scurt a fost mentinut la nivelul B. "Anticipam ca redresarea economica va permite Greciei sa obtina excedente primare de 2% din PIB in perioada 2014-2017", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Grecia a revenit pe pietele financiare in acest an, efectuand vanzari de obligatiuni pentru prima oara in patru ani. In acea perioada, Grecia a avut nevoie de doua programe de salvare in valoare de 240 de miliarde de euro, din partea UE si FMI, si a trecut prin cea mai mare restructurare a datoriilor suverane din istorie, in martie 2012, scrie MEDIAFAX.

Reformele fiscale au permis Greciei sa obtina anul trecut excedent bugetar, inainte de serviciul datoriilor, cunoscut ca excedent primar, aceasta fiind o conditie pentru a beneficia de noi facilitati la plata datoriilor. Datoria publica a Greciei este de 175% din PIB, fiind cea mai ridicata din zona euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.