Divizia PayPal a eBay va accepta, incepand cu "lunile urmatoare", tranzactii efectuate cu moneda virtuala bitcoin, devenind cea mai mare companie de plati online care adauga aceasta optiune pe lista de servicii, relateaza Bloomberg.

"PayPal anunta primul sau experiment cu bitcoin. In lunile urmatoare vom permite comerciantilor sa accepte moneda virtuala", a declarat Bill Ready, presedintele Braintree, procesatorul de plati online al eBay.

eBay, cea mai mare piata de comert din lume si cel mai mare operator de plati pe internet, devine astfel cea mai importanta companie care accepta moneda virtuala. Mutarea ar putea permite celor 152 de milioane de clienti inregistrati ai PayPal sa faca tranzactii cu bitcoin. Initial, tranzactiile cu bitcoin vor putea fi efectuate doar de utilizatorii serviciilor oferite de Braintree. Procesatorul de plati online a fost achizitionat anul trecut de eBay, pentru 800 milioane de dolari, scrie MEDIAFAX.

"Integrarea de catre PayPal a bitcoin in serviciul Braintree reprezinta o miscare importanta, care s-ar putea concretiza intr-o optiune permanenta pentru toti utilizatorii PayPal. Daca are succes, milioane de retaileri vor accepta de facto moneda virtuala peste noapte", afirma Gil Luria, analist al Wedbush Securities.

Lansata official in 2009, moneda virtuala bitcoin a inceput sa fie folosita la scara mai larga abia in 2013. Aproximativ 63.000 de companii accepta in prezent tranzactii cu bitcoin, printre cele mai importante numarandu-se Dell, Overstock.com, Expedia sau Dish Networks. Multi analisti sunt insa sceptici in privinta viitorului monedei virtuale, avertizand asupra riscurilor pe care le presupune utilizarea bitcoin, precum fluctuatii semnificative ale valorii acesteia, sau probleme legate de securitate.

Pretul unui bitcoin a fluctuat in acest an intre 341 si 900 de dolari. Mai mult de jumatate din cei 562 de investitori si analisti intervievati de Bloomberg la cel mai recent sondaj au declarat ca tranzactiile cu bitcoin nu sunt sustenabile, iar moneda este prea instabila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.