Noul presedinte al BBC Trust va fi pentru prima oara o femeie, Rona Fairhead, fostul director al grupului Financial Times.

Rona Fairhead il va inlocui in aceasta functie pe Chris Patten, care a demisionat in luna mai din cauza unor probleme de sanatate, dupa ce a condus grupul BBC vreme de trei ani, intr-o perioada dificila pentru postul public de radioteleviziune din Marea Britanie. "BBC este o minunata institutie britanica, plina de oameni talentati, iar eu sunt onorata de posibilitatea de a fi presedinte al BBC Trust. Sunt constienta de importanta uriasa a acestui post", a declarat Rona Fairhead, intr-un comunicat de presa.

Ea a lucrat ca presedinte si director executiv al grupului Financial Times, o divizie a Pearson Plc., din 2006 pana in 2013, si a fost pana de curand unul dintre directorii din consiliul de administratie al HSBC Bank. Inainte de a fi confirmata in aceasta functie, Rona Fairhead va trebui sa participe pe 9 septembrie la o audiere in Comisia Media din Parlamentul britanic.

Potrivit BBC, numirea ei in functia de presedinte al BBC Trust a fost facuta de regina Elizabeth a II-a la recomandarea secretarului pentru Cultura, Sajid Javid. BBC Trust coordoneaza activitatea radiodifuziunii publice britanice, stabileste strategia acestui grup media si numeste directori care sunt responsabili pentru performantele financiare ale BBC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.