Stelian Tanase, directorul postului national TVR, sustine ca televiziunea publica s-ar putea inchide in primavara anului viitor timp de o luna fara ajutor financiar.
Stelian Tanase a facut aceste afirmatii in timpul audierii sale in Comisia de Cultura din Senat, in contextul in care a vorbit despre relatia pe care o are conducerea TVR cu sindicatele din aceasta institutie.

Tanase a precizat ca, daca nu se va gasi un mod de a dialoga cu sindicatele, TVR nu va supravietui financiar. "(...) daca nu se intampla nimic si ramanem doar asa sa ne acuzam unii pe altii, la primavara se inchide TVR. Nu va putea supravietui financiar. Orice scamatorii sau ingaduinta am avea de la un Guvern sau altul, se inchide. Lucru cu care sunt de acord, dar sa o deschidem dupa o luna, cu o noua schema, cum s-a intamplat si in Grecia si in alte tari. Daca nu gasim cu sindicatele un mod de a dialoga si de practica solutii economice, nu vad nicio iesire. Cred ca ultima discutie intre liderii sindicali la care a participat si domnul Dumitru Costin (presedintele Blocului National Sindical, n.r.) sa fie de bun augur si sa trecem spre solutii, nu inspre confruntare", a spus Stelian Tanase, citat de MEDIAFAX.

Liderii de sindicali, "un partener" pentru rezolvarea problemelor


"Cineva a spus in Consiliul de Administratie, certandu-se cu liderul de sindicat, ca suntem in aceeasi barca. Nu prea vad asa situatia si spun ca treaba lor nu este sa dea solutii. Trebuie sa dea si ei solutii, trebuie sa ne asezam la masa si in urma unui dialog - pentru ca trebuie facute sacrificii si la nivelul companiei si la nivelul sindicatului - sa gasim impreuna solutii. (...) Atitudinea lor este intratabila in acest sens, ei spun 'Avem drepturi, avem contract colectiv de munca'. Acum ne-au dat si in judecata pentru indexarea unor drepturi salarile, 700.000, pentru tot sindicatul, ceea ce va impovara si mai mult sarcina noastra"
, a mai spus Stelian Tanase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.