Tariful pentru transportul si distributia energiei termice in Capitala ar putea creste cu 10,7% pentru consumatori casnici si cu 21,41% pentru non-casnici, potrivit unui proiect de hotarare a Consiliului General al Capitalei, dupa ce, de la 1 ianuarie 2014, a fost majorat pretul de productie.

Potrivit reprezentantilor Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), de la 1 ianuarie, prin deciziile Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) din 27 noiembrie 2013, pretul de producere al energiei termice a crescut la toti cei trei producatori care deservesc Capitala.

In Bucuresti, energia termica este produsa de Elcen, CET Grivita si Vest-Energo si furnizata de Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET).

In aceste conditii a fost necesar sa se reactualizeze si tarifele de transport si distributie practicate de RADET, arata reprezentantii PMB. Propunerile de majorare a tarifului de transport si distributie au fost avizate de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilitati Publice.

Astfel, proiectul Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) prevede ca tariful pentru consumatorii casnici creste cu 10,7 la suta, respectiv de la 106,24 lei, la 117,61 lei pe gigacalorie, si cu 21,41 la suta, de la 106,24 lei la 128,99 lei pe gigacalorie, pentru consumatorii non-casnici.

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat ca va analiza posibilitatea de a subventiona aceasta majorare, astfel incat populatia din Bucuresti sa nu fie afectata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.