Londra este cel mai costisitor oras din Europa pentru participarea la activitati culturale, precum spectacole de balet, opera, muzica clasica si vizitarea monumentelor istorice, in timp ce Varsovia este cel mai ieftin, potrivit unui studiu citat de independent.co.uk.

Noul studiu realizat de Post Office Travel Money a analizat activitatile culturale din 12 orase din Europa. In acest studiu nu au fost analizate activitatile culturale din niciun oras din Romania.

Potrivit studiului, capitala Marii Britanii este de trei ori mai scumpa decat alte orase europene, in ceea ce priveste participarea la activitatile culturale. In acelasi timp, capitala Poloniei, Varsovia, este cel mai ieftin oras european din punctul de vedere al activitatilor sale culturale. In timp ce vizitarea unui muzeu, a unei galerii de arta, a unui monument istoric sau participarea la un concert de muzica clasica ori opera costa, in Londra, pentru doua persoane, 256,25 de lire sterline, in capitala Poloniei aceste activitati costa doar 69,65 de lire sterline, scrie MEDIAFAX.

Preturile ar putea reflecta si cel mai recent statut al Londrei, considerat cel mai popular oras din lume pentru turistii straini. Potrivit unui sondaj, ale carui rezultate au fost publicate in luna mai, Londra a fost vizitata, in 2013, de 16,8 milioane de persoane, care au cheltuit peste 11,2 miliarde de lire sterline.

Potrivit noului studiu preturile au scazut in Londra, in ultimii ani. Un studiu similar a fost realizat in 2009, cand preturile erau mai mari. La acel moment, un pachet de evenimente culturale costa 326 de lire sterline, ceea ce inseamna ca persoanele interesate de activitatile culturale plateau cu 27 de procente mai mult decat platesc in acest an.

Cercetatorii au comparat preturile pe care le platesc oamenii pentru activitatile culturale in 12 orase din Europa. Astfel, dupa Varsovia, care a fost desemnat cel mai putin costisitor oras european pentru desfasurarea activitatilor culturale, se situeaza Budapesta (80,35 de lire sterline), Praga (92,59 de lire sterline) si Dublin (102,31 lire sterline).

La capatul opus al clasamentului, dupa Londra, considerat cel mai costisitor oras in ceea ce priveste activitatile sale culturale, este situat Parisul (251,65 de lire sterline), acesta fiind urmat de Barcelona (241,58 de lire sterline) si Amsterdam (223,19 lire sterline).

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

Totodata, in studiu au fost incluse si orasele Viena (223,1 lire sterline), Moscova (192,5 lire sterline), Berlin (153,83 de lire sterlne) si Roma (132,01).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.