Bulgaria a decis sa opreasca orice operatiune legata de constructia gazoductului South Stream, intrucat nu sunt indeplinite standardele impuse de Comisia Europeana, informeaza RIA Novosti.

Ministrul Economiei si Energiei din Bulgaria, Vasil Shtonov, a cerut companiei de stat Energy Holding sa opreasca orice tip de operatiune legata de constructia gazoductului South Stream, potrivit unei declaratii oficiale a acestuia. Proiectul gazoductul South Stream presupune transportul de gaze naturale din Rusia, pe sub Marea Neagra, catre tarile din sudul si centrul Europei. Scopul construirii acestui gazoduct este de a diversifica rutele disponibile pentru exportul de gaze din Rusia, scrie MEDIAFAX.

Proiectul a fost suspendat in momentul in care Comisia Europeana si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu acordurile bilaterale pe care Rusia le are cu tarile prin care urmeaza sa treaca gazoductul, printre care Austria, Bulgaria, Ungaria si Slovenia. Comisia a apreciat ca aceste intelegeri incalca legislatia Uniunii Europene, care stipuleaza ca gazoductele nu pot apartine companiilor care se ocupa cu extractia gazelor naturale. In acest caz, proiectul este condus de catre gigantul rus Gazprom si grupul energetic italian Eni.

Constructia gazoductului South Stream a inceput in 2012, urmand ca primele livrari sa se faca in 2016. Proiectul presupune ca gazoductul sa fie complet operational in 2018.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.