Consiliul Concurentei a declansat o investigatie asupra modului in care Liga Profesionista de Fotbal a vandut drepturile de televizare ale meciurilor din cadrul competitiei Liga I, potrivit unui comunicat.

Potrivit sursei citate, "investigatia a fost declansata in urma unei plangeri".

"LPF a vandut drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal ce se desfasoara in cadrul competitiei Liga I catre compania Intel Sky Broadcast LTD, pentru o perioada de 5 ani. Compania a decis sa le valorifice prin intermediul a doua posturi de televiziune in regim «cu plata». Investigatia nu vizeaza modalitatea in care compania Intel Sky Broadcast LTD valorifica aceste drepturi de televizare, ci comportamentul membrilor LPF", spune Consiliul Concurentei, potrivit MEDIAFAX.

Totodata, Consiliul Concurentei reaminteste ca a derulat o investigatie in urma vanzarii de LPF a drepturilor de difuzare pentru perioada 2008-2011 catre consortiul format din SC TV Antena 1 SA si SC RCS&RDS SA. "Investigatia s-a finalizat in 2011, prin acceptarea unor angajamente asumate de LPF", se spune in comunicat.

Potrivit aceluiasi comunicat, Consiliul Concurentei este interesat in obtinerea de informatii si opinii referitoare la aceasta investigatie de la agentii economici terti, inclusiv concurenti si clienti ai partilor implicate.

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, avand ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionista de Fotbal va incasa anual de la Intel Sky Broadcast suma neta de 27,5 milioane de euro pe sezon in cei cinci ani.

Televiziunile generaliste Look TV si Transilvania Live (care ulterior s-a transformat in Look Plus, n.r.) au anuntat, pe 2 aprilie, intr-un comunicat, ca au incheiat un memorandum de intelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea in direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I si Cupa Ligii.

Citeste si:
Scumpiri din pix la alimentele de bază. Consiliul Concurenței...
Scumpiri din pix la...

Pe 29 mai, compania de telecomunicatii RCS&RDS a anuntat ca a depus plangere la Consiliul Concurentei impotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, intrucat "vanzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a facut cu incalcarea legislatiei concurentei".

Pana in prezent, compania UPC si platforma sa de satelit, Focus Sat, dar si reteaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anuntat, prin intermediul unor comunicate de presa, ca au semnat acorduri de distributie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor doua televiziuni Look TV si Look Plus.

Totodata, Romtelecom a anuntat ca negociaza retransmiterea in continuare a Look TV si Look Plus, in conditiile in care aceste televiziuni au decis sa renunte, de la 1 iulie, la regimul "must carry" si sa solicite tarife pentru retransmisie din partea cablistilor.

Citeste si:
(P) Aplicatia Ownzones Passport, disponibila acum si in Romania...
(P) Aplicatia Ownzones...

In schimb, RCS&RDS a scos, pe 30 iunie, din grilele sale de cablu analogic si digital televiziunile Look TV si Transilvania Live, la nivelul intregii tari, inclusiv in Bucuresti, intrucat aceste televiziuni au decis sa renunte de la 1 iulie la regimul "must carry", dupa cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, surse din media. Look TV si Transilvania Live nu erau retransmise si pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS.

Pe de alta parte, Look TV si Look Plus au anuntat, pe 14 iulie, ca au incheiat "un numar semnificativ de contracte de retransmisie cu distribuitori de servicii de programe audiovizuale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.