Persoanele care detin mai multe proprietati in afara celei de domiciliu nu vor mai fi impozitate suplimentar, conform sistemului aplicat in ultimii ani, aceasta impunere urmand sa fie eliminata de anul viitor, prin noul Cod Fiscal.

Legislatia actuala impune persoanelor fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri un impozit majorat cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua cladire si cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.

Ultima forma a proiectului noului Cod Fiscal, redactata dupa retragerea documentului de pe site-ul Ministerului Finantelor si obtinuta de MEDIAFAX, indica insa faptul ca aceasta impozitare suplimentara va fi eliminata.

Renuntarea la impozitarea suplimentara in cazul persoanelor care detin mai multe proprietati in afara celei de domiciliu este explicata de Guvern prin faptul ca aceasta masura a fost considerata "inechitabila" de catre contribuabili si a generat si numeroase "probleme de administrare" la nivel local.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.