Tarom a anuntat marti seara anularea cursei RO 153/4 Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti, "pentru ca nu putea fi operata in siguranta", anunta compania intr-un comunicat.

"Ca urmare a mesajelor primite din partea autoritatilor de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, cursa RO 153/4 Bucuresti-Tel Aviv-Bucuresti din data de 22.07.2014 a fost anulata pentru ca nu putea fi operata in siguranta", anunta Tarom intr-un comunicat, scrie MEDIAFAX.

"Pasagerii cursei TAROM, Bucuresti-Tel Aviv-Bucuresti, care a fost anulata beneficiaza de asistenta", da asigurari compania.

"In functie de evolutia evenimentelor, va vom tine la curent cu privire la urmatoarele curse pentru aceasta destinatie", se mai arata in comunicat.

Si compania aeriana Wizz Air a anuntat ca suspenda zborurile catre aeroportul din Tel Aviv pana miercuri noapte.

"Ca urmare a recomandarilor emise de FAA catre companiile aeriene americane, Wizz Air a decis sa suspende operatiunile catre aeroportul Tel Aviv Ben Gurion pana miercuri, 23 iulie la miezul noptii. Wizz Air continua sa monitorizeze situatia, iar orice schimbare survenita va fi anuntata la momentul potrivit", se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Marti seara, Agentia europeana pentru siguranta aeriana a recomandat companiilor europene sa evite cursele aeriene spre Israel pana la stabilizarea situatiei, din cauza riscului unor atacuri cu racheta. AESA a luat aceasta decizie dupa un atac cu rachete care a avut loc in apropierea aeroportului din Tel Aviv.

Mai devreme, companiile aeriene Air France, Lufthansa, Delta, Air Canada, EasyJet au decis, de asemenea, suspendarea zborurilor spre Israel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.