Google si mai multe alte companii din IT analizeaza un plan care prevede folosirea amplasamentelor telefoanelor publice cu plata din New York pentru a oferi locuitorilor orasului acces gratuit la internet wireless.

Peste 50 de companii, printre care si Google, au participat in mai la o intalnire in cadrul careia au primit informatii despre proiect, arata documente ale primariei New York. Ofertele pentru proiect trebuie depuse pana luni.

Google, operatorul celui mai utilizat motor de cautare, isi intensifica eforturile de a asigura acces cat mai larg la internet, pentru a aduce online un numar mai mare de consumatori. Un purtator de cuvant al Google a refuzat sa comenteze asupra implicarii in proiect.

Printre companiile care au participat in luna mai la intalnirea pentru informare cu autoritatile se numara si Cisco Systems, International Business Machines si Samsung Electronics.

Primaria vrea inlocuirea telefoanelor publice cu noi dispozitive, care sa furnieze "reclame, Wi-Fi si servicii de telefonie" in toate cele cinci cartiere. Companiile pot taxa serviciile de telefonie, cu exceptia numerelor de urgenta, dar accesul la internet trebuie sa fie gratuit.

In New York sunt instalate in prezent peste 7.300 de telefoane publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.