ExxonMobil Exploration and Production Romania, din grupul american ExxonMobil, si OMV Petrom, din grupul austriac OMV, incep forajul in apa de mare adancime a blocului Neptun din Marea Neagra, unde cele doua companii au descoperit gaze in 2012.

Datele colectate in timpul programului de foraj vor fi utilizate pentru a evalua dimensiunea si viabilitatea comerciala a zacamantului de gaze descoperit de sonda de explorare Domino-1, in anul 2012, potrivit unui comunicat comun al celor doua companii.

Noua sonda unde va incepe forajul, denumita Domino-2, este situata la aproximativ 200 kilometri de tarm, in ape cu adancimea de aproximativ 800 de metri, transmite MEDIAFAX.

ExxonMobil Exploration and Production Romania si OMV Petrom detin fiecare 50% din sectorul de apa adanca a blocului Neptun.

Cele doua companii au anuntat in februarie 2012 ca au facut o descoperire semnificativa de gaze in urma forarii sondei Domino-1, estimarile preliminare plasand zacamantul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi.

Reprezentantii OMV Petrom au spus de mai multe ori ca extractia de gaze in Marea Neagra este preconizata pentru sfarsitul deceniului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.