Microsoft va desfiinta pana la 18.000 de locuri de munca, cele mai mari concedieri din istoria de 39 de ani a companiei, parte a unui proces de restructurare a activitatilor si de integrare a operatiunilor de productie de telefoane preluate de la Nokia.

Programul de concedieri, care vizeaza circa 14% din personalul Microsoft, ar urma sa se incheie la sfarsitul lunii iunie a anului urmator, a anuntat compania, potrivit Bloomberg.

Microsoft estimeaza costurile restructurarii fortei de munca la 1,1-1,6 miliarde de dolari, transmite MEDIAFAX.

Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, incearca sa reorganizeze Microsoft pentru a concura cu rivali mai mici, care ofera software si servicii online si pe platforme mobile.

Nadella, in functie din februarie, cand a preluat postul de la Steve Ballmer, trebuie sa obtina economii anuale de 600 de milioane de dolari din tranzactia cu Nokia, care a adaugat in aprilie 30.000 de angajati la personalul Microsoft, in prezent de 127.100.

"Microsoft trebuie sa fie un gigant IT mai ager in urmatorii ani pentru a atinge echilibrul de crestere si profitabilitate in privinta initiativelor pe segmentele de cloud si dispozitive mobile", a declarat Daniel Ives, analist la FBR Capital Markets.

Microsoft a derulat in trecut restructurari de persoanl de mica amploare, printre care cateva sute de posturi la departamentul de publicitate si vanzari in 2012, precum si posturi de la marketing in acelasi an.

Compania a operat o singura data un program semnificativ de restructurare a personalului, implicand 5.800 de locuri de munca in 2009, circa 5% din totalul angajatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.